Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Detaljplanen för Öjeberget presenterades

/
  • Hela ägargruppen fanns representerad på samrådsmötet kring detaljplanen för Öjeberget i Järvsö som hölls på onsdagskvällen. Alexander Trimboli, längst bort i bild, är en av två arkitekter som ritat hotellet. Vid bordet sitter också hotellbyggarna bakom Öjeberget Järvsö AB, från vänster: Jan Österman, Johan Sjöberg, Mauritz Ouchterlony, Werner Tessman (med ryggen mot kameran), Per Hammarström, Håkan Carblom, Ann Tessman. Skymd är Krister Sand.

Planerna på ett hotellbygge på Öjeberget i Järvsö har tagit ännu ett steg framåt i och med att det nu finns konkreta förslag på en ny detaljplan för området.
Men när planen på onsdagskvällen presenterades på ett samrådsmöte var det bara tre berörda som dök upp.

Annons

De huvudsakliga tankarna i planen är att byggnaderna inte får störa Öjebergets silhuett så som den ser ut i dag, så många träd som möjligt ska behållas och byggnadsmaterialet ska vara så naturnära som möjligt. Hotellet får inte bli mer än två våningar högt, även om suterrängvåningar kan få tillkomma och parkeringsplatserna får inte inkräkta på övriga utrymmen på berget. Dessutom ska allmänheten även fortsättningsvis beredas möjlighet att besöka utsiktsplatsen och att ströva i området.

Detaljplanen ställs nu ut på biblioteken i Ljusdal och Järvsö, på kommunens planenhet samt på kommunens hemsida. Senast den 20 maj ska skriftliga synpunkter lämnas till kommunen.

Mer läsning

Annons