Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det nappade bra vid årets angeltävling

/
  • Loos Hembygdsförening arrangerade angeltävlingen på Kyrkbytjärn. En tävling som lockade 34 lag.
  • Vid de allra flesta rutor hängde kassar med fisk i väntan på att vägas in vid tävlingens slut.
  • Fint sparkföre för Ove Eliasson.
  • Storfiskare är från vänster: Birgitta Svensson, Sveg, och Barbro Hjärpsgård, Los. Totalt slutade damerna på en fjärdplats i tävlingen.
  • Det nappade dåligt för, från vänster: Victor Myrlund och Anton Olsson, båda från Los. De hade i alla fall med sig gott fika i form av eget smörgåsjärn.
  • En riktig turruta fick tjejerna från vänster: Stina Olsson i solglasögon, och Sandra Broberg i lila byxor. Här flankerade av sina supportrar.

Av totalt 34 tävlande lag fick 30 fisk under lördagens angeltävling i Los.

Annons

Fiskelyckan var stor under lördagens angeltävling på Kyrkbytjärn i Los, till skillnad mot ifjol då ingen fick fisk.

– Ifjol kom det inte upp en fisk. Då var det desto roligare i år när 30 av totalt 34 lag fick fisk, och priserna räckte till alla, säger Jan-Åke Karlsson, styrelseledamot i Loos Hembygdsförening som arrangerade tävlingen.

Ett av de lag som det gick allra bäst för i år var Lostjejerna Sandra Broberg, 15 år, och Stina Olsson, 16 år, som kunde väga in drygt åtta kilo fisk efter fyra timmars tävlan.

– Jag har bara pimplat lite tidigare och aldrig dragit ett angeldon förut, berättar Sandra Broberg och likadant är det för hennes medtävlare. Så någon speciell teknik var det inte som låg bakom framgången.

– Det handlar nog om nybörjartur och att vi lyckats få en bra ruta. Dom lottas ut, men vi hade hoppats på just den här som vi sedan också fick, berättar Stina Olsson.

Mer läsning

Annons