Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Deras önskan går i uppfyllelse – får en cykelpark

/
  • William Olsson, Isak Nyberg, Calle Carlsson, Mille Andersson och Noel Westerlund ska tillsammans med andra frivilliga samt kommunen och entreprenörer sätta i gång bygget på lördag.

Cykelungdomarnas önskan om en bana på Östernäs blir på lördag verklighet med hjälp av kommunen och privata entreprenörer.

Annons

Förra veckan berättade helahälsingland.se om ett gäng grabbar som i avsaknaden av en plats att cykla i Ljusdal tog med sig en önskan till kommunen om en "dirttrack".

Redan på lördag sätter de spaden i marken. Till sin hjälp har de både kommunen och tre frivilliga entreprenörer.

William Olsson och hans kompisar älskar att cykla i hopp och kurvor men i Ljusdal finns ingen sådan bana. Med hoppfulla steg tog de därför med sig sin önskan och gick in till Ljusdals kommuns gata- och parkenhet.

– Vi kan hjälpa till att bygga den själv, lovade de.

Enhetschefen Emma Nordebo Snygg lovade att höra runt bland entreprenörer som kunde tänkas ställa upp. Klockan åtta på lördag morgon drar bygget i gång och tre olika entreprenörer har lovat att tillsammans ställa upp med grävmaskin, hjullastare och lastbil. Dessutom uppmanar man frivilliga att ta med sig spaden och komma ner till Östernäs. Jordmassorna hämtas från vägbygget i Kläppa.

Mer läsning

Annons