Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den nya parkeringsvakten omdiskuterad i Ljusdal: "Nitiska jävlar"

Kommunens nya parkeringsvakt har inte ens gjort sin första arbetsvecka men har redan blivit ett omdiskuterat inslag i Ljusdalstrafiken.
Kritikerna är många och tillskyndarna likaså.

Annons

Sedan det blev känt att kommunen numer har blivit med parkeringsvakt har känslorna gått varma bland Ljusdalsborna. På sociala medier är det många kritiker som ger parkeringsnyheten tummen ner.

Läs mer: Ljusdals nya parkeringsvakt – lappade elva första dagen

"Nitiska jävlar" skriver en. "Ett skäl att åka någon annan stans och handla...", skriver en annan. "Det är själva fan /.../ när det inte finns tillräckligt med parkeringsplatser", skriver en tredje.

Men det finns också de som tar den nya parkeringsvakten, som under sina första två arbetsdagar bötfällde drygt 30 felparkerare, i försvar.

Läs mer: Kommunen ser över parkeringssituationen

Körskoleläraren Örjan Johansson är en av dem. På facebook skriver han:

"Som Trafiklärare som dagligen ser hur Ljusdalingarna parkerar/kör kan jag inte annat än säga: JO, en Parkeringsvakt behövs"

När tidningen träffar honom utvecklar han sitt resonemang.

– Folk är jättedåliga på att parkera. Vi klämmer in oss lite här och var och hoppas att vi får stå där vi står. Klart det retar folk om det kommer en parkeringsvakt, säger Örjan Johansson som tror att ljusdalingarna helst hade parkerat innanför butiksdörrarna om det var möjligt.

– Men ta lite tid då, ställ er där man får, så är det inga problem, säger han.

Han har liten förståelse för de kritiker som menar att det inte finns tillräckligt med parkeringar, eller de som tycker att två timmar inte räcker för att hinna med sina ärenden på köpingen.

– Det finns parkeringar som inte har några tidsbegränsningar, man kan gå en bit, säger Örjan Johansson.

Läs mer: Parkeringsvakter på tapeten tidigare

När tidningen är ute på Postplan är finns flera bilar som saknar p-skiva, och bland de som har är det många har stått längre än vad som är tillåtet.

Men flera personer som tidningen pratar med, som inte vill låta sig intervjuas, säger att de tycker att det är rimligt med en parkeringsvakt. Alla är emellertid inte lika förstående.

– Tråkigt, jag tycker egentligen det ska räcka med parkeringsskivan. Jag trycker det är synd på en sådan här liten ort, det ska inte behövas. Jag tycker inte det ska vara någon vakt, säger Jill Melander.

Läs mer: Höjda böter ska få bukt på parkeringsproblem

Peter Lindgren, känd från Färilarevyn, tycker att Ljusdalsborna sköter parkerandet bra och skakar på huvudet åt blotta tanken på en parkeringsvakt.

– Anställa en parkeringsvakt, nej det tror jag inte på. Det kommer vi ta upp i revyn, säger han.

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning