Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den djävulska planen – i omarbetad version

/
  • Tio föreställningar av Den djävulska planen 1.3 är planerade. För kommunens högstadie- och gymnasieelever samt för allmänheten.

För tredje gången sätts pjäsen Den djävulska planen upp av gymnasieelever på Slottegymnasiet. Den omarbetade versionen 1.3 har samma utgångspunkt som originalversionen som handlar om det förtvivlade läget på glesbygden. Ämnet är även i dag högaktuellt och i denna uppsättning blandar de in film i den levande teatern.

Annons

Pjäsen handlar om det förtvivlande läget som råder i glesbygden. Där det handlar om besparingar, nerskärningar och avvecklingar i samhället. I årets uppsättning använder de sig av filmande inslag som de väver in i den levande teatern. Det hela är proffsigt gjort och det ger en verklig bild av pjäsens tema – läget i glesbygden.

Pjäsen speglar hur samhällets infrastruktur bryts ner. Eleverna spelar hur familjen, gymnasieeleverna, de arbetslösa, arbetarna, olika befattningshavare påverkas av detta.

Den djävulska planen 3.1 är ett crossoverprojekt där PO Andersson står för manus och musik. I går, onsdag, hade föreställningen premiär för allmänheten. Sammanlagt kommer tio föreställningar att visas för kommunens högstadie- och gymnasieelever samt för allmänheten.

Mer läsning

Annons