Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Demonstration för Ahmad

/
  • Vänner och klasskompisar till Ahmad Mohammadi gav sitt stöd till honom genom en demonstration.

Asylsökande Ahmad Mohammadi vårdas på sjukhus.

Annons

Vid lunchtid på tisdagen arrangerade vänner till asylsökande Ahmad Mohammadi en demonstration i Ljusdal. Den startade vid Slottegymnasiet och människorna tågade därefter ner till Riotorget i centrum.

– Vi gör det här för Ahmads skull. Varför har ingen brytt sig om honom och varför har inte Migrationsverket gett honom ett svar, undrar Reza Heidari, vän.

Syftet med demonstrationen är att skapa uppmärksamhet kring Ahmad Mohammadis situation.

– Han varken dricker eller äter. Han är placerad på ett ungdomshem i Vallsta men eftersom han gjort sig illa ligger han nu på sjukhuset i Gävle. På grund av det ordnade vi den här demonstrationen med kort varsel. Ahmad vill ha ett svar. Socialen i Göteborg har pratat med Migrationsverket i dag, men jag vet inte om det framkom något nytt, säger Hossein Samii, Ahmad Mohammadis värdfar.

På Migrationsverket arbetar man med ärendet och inom kort kommer man att lägga fram en ny bedömning om beslutet ska ändras eller inte.

– Det har tillförts uppgifter i ärendet, och de som arbetat med det har skrivit en rapport. Förvaltningsprocess som ska pröva ärendet har nu fått det på sitt bord, säger Fredrik Beijer, biträdande rättschef på Migrationsverket.

Mer läsning

Annons