Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De tar SD-platserna i fullmäktige

/
  • Benny Bergström fick sex kryss och tar därigenom det andra mandatet för Sverigedemokraterna i Ljusdals kommunfullmäktige.

Benny Bergström, 34, Ljusdal, tar tillsammans med Anton Ring Hedman, 21, Järvsö, Sverigedemokraternas två platser i kommunfullmäktige i Ljusdal.
Det tycks bli utfallet av den slutliga rösträkningen på länsstyrelsen i Gävle.

Annons

Sverigedemokraterna tryckte inte upp några listor med namn inför fullmäktigevalet i Ljusdal.

Därför har länsstyrelsen fått tyda och identifiera de 13 personer som skrivits in på Sverigedemokraternas Ljusdalslista för hand.

Dagen före valet offentliggjorde Sverigedemokraterna att de gärna såg att väljarna skrev Anton Ring Hedman på listorna. Anton fick 18 personröster och blev därmed etta.

Sedan var det betydligt jämnare. Benny Bergström fick sex röster, Sven Persson, fem, Lars Idon Andersson och Mats Johansson, båda fyra.

Det tycks i nuläget som om det blir Anton Ring Hedman och Benny Bergström som ska företräda Sverigedemokraterna lokalt.

– Jag är väl inte helt överraskad över detta. Jag måste erkänna att jag skrev dit mitt eget namn och så har tydligen fler gjort det också, säger Benny Bergström.

Benny Bergström är supporttekniker på Teleperformance i Ljusdal till vardags och har en längre tid varit en flitig debattör på Ljusdals-Postens insändaravdelning.

Benny Bergström är ännu inte medlem i Sverigedemokraterna men det ska han också överväga.

Mer läsning

Annons