Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De räddade ung man från att drunkna

/
  • Kompisarna Emil Strömberg och Jesper Signeul utförde en hjälteinsats på Lillbyängarna när de räddade den unga mannen från att drunkna i onsdagseftermiddag.

Kompisarna Emil Strömberg, 15 år, och Jesper Signeul, 13 år, badade på Lillbyängarna i Färila i onsdags i det fina vädret. Helt plötsligt började en ung man ropa på hjälp - han höll på att drunkna. Utan att tveka hoppade grabbarna ner i vattnet och hjälpte mannen upp på land.

Annons

Emil Strömberg och Jesper Signeul badade tillsammans med sina kompisar när de såg två unga män, som de uppskattar är i 18-årsåldern, simma ut mot andra sidan. På stranden var det ett 20-tal andra människor, som killarna tror hade sällskap av de unga männen. Plötsligt hör Emil Strömberg och Jesper Signeul hjälprop från vattnet.

– Vi trodde att de skämtade först, säger Emil Strömberg.

Men efter en liten stund reagerade sällskapet på stranden och Emil och Jesper förstod att det var på allvar. Utan att tveka hoppade Emil och Jesper ner i vattnet och simmade ut för att hjälpa dem in i land. I skolan har killarna lärt sig livräddningssimning och kunde snabbt få in den unga mannen till stranden. Emil och Jesper vet inte vilka de var, men uppfattade det som att 18-åringen klarade sig bra trots händelsen ute i vattnet.

Läs mer om händelsen i lördagens Ljusdals-Posten.

Mer läsning

Annons