Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De lagar miljö-smart mat

/
  • Före detta landslagskocken Carina Brydling går igenom dagens upplägg. Hon har komponerat ihop en meny, med nästan uteslutande ekologiska råvaror som deltagarna ska använda till att laga en middag.

Ju fler kockar desto sämre soppa? Sanningshalten i det ordspråket sattes i går på prov, när tolv kockar samlades för att lära sig matlagning med ekologiskt spannmål.

Annons

Kursdeltagarna har precis tagit sig an uppgiften att sätta ihop en femrättersmiddag. Till sin hjälp har de Carina Brydling, före detta landslagskock.

De ska förvandla ekologiska råvaror till en middag bestående av tapas, sikrilette, saffranspannkaka, kornotto med krispig fläsksida, rödkålstrassel och senapssky, samt müsligodis.

– Jag har komponerat en meny där jag vill visa hur de här sädesslagen kan användas på en à la carte-restaurang eller en fin middag hemma, säger Carina Brydling.

Medan hon berättar gör hon då och då paus för att ge deltagarna goda råd.

– Alla här är redan väldigt kunniga inom matlagning, säger Carina Brydling. Det jag vill bidra med är lära ut hur de kan använda närproducerade och ekologiska produkter i sin matlagning. Om vi lär upp de här duktiga människorna kommer de att sprida kunskapen vidare till fler konsumenter.

Mer läsning

Annons