Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De campar vid bröllopet

/
  • Michelle Lindblad Persson, Kristina Olsson och Viola Sverkersdotter kommer sova i tält i Stockholm i helgen.

I dag, lördag, kommer tre Färilatjejer känna pulsen av det kungliga bröllopet på nära håll. De kommer campa på Skeppsbron och sova granne med helgens alla festligheter. Men inte i vilket tält som helst, tält inredda av Ikea med Sultansängar.

Annons

– Hur ofta campar man i en Sultansäng, säger Michelle Lindblad Persson och skrattar.

Hon ska tillsammans med sina kompisar, Kristina Olsson och Viola Sverkersdotter, tälta på Ikeas campingområde på Skeppsbron i Stockholm i helgen.

– Det är min pappa som ordnat det, men han berättade inget, säger Kristina Olsson.

Hon hade fått ett sms med frågan: Vill du gå på bröllop?

Kristina Olssons pappa hade lyckats fått tag i tre tältplatser och Kristina fick chansen att ta med två kompisar för att tillbringa helgen i Stockholm. På fredagsmorgonen bar det iväg och även fast helgen går i bröllopsanda ser tjejerna resan som en liten minisemester där de får chansen att umgås. Under sommaren bor Michelle Lindblad Persson i Stockholm medan Kristina Olsson och Viola Sverkersdotter bor i Färila och de hinner inte ses så ofta.

Tjejerna är vana campare, men i helgen blir det under ovanliga förhållanden. Men alla tror att det blir kul. Eftersom det ändå är den helg det är tycker tjejerna att det ska bli spännande med det kungliga firandet.

– Men undra vart Ikea gör av sängarna sedan, säger Kristina Olsson.

Mer läsning

Annons