Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för Färila Raceway: "Jag kan lova turboknallar"

/

En heldag med turboknallar och rök. Det får du om du gör ett besök på Färila Raceway i sommar.

Annons

För fjärde året anordnas Streetrace-SM på Färila Raceway utanför Ljusdal, landskapets enda i sitt slag. Streetracing startade i USA helt enkelt för att få bort de olagliga kappkörningarna på gatorna, och i organiserat tävlingsformat kunde man göra det mycket bättre med regler och säkerhetskrav.

Läs även: Lastbilsrace på Fönebasen: "En kul helg med likasinnade"

I tävlingen på Färila Raceway den 16 juli finns klasser för mopeder, motorcyklar och bilar. Mellan 70 och 100 bilar brukar vara anmälda och de klassindelas utefter bredd och sort på däck.

– Vi står värd för den andra av tre SM-deltävlingar och det handlar om lite enklare bilar än i dragracing. Streetracingbilar är vanliga bilar som kanske byggts om lite, trimmats och bytt däck, säger Thomas Lindkvist från föreningen DRC Ljusdal.

Men är man inte totalt motornörd känner Thomas sig säker på att han kan lova en lika häftig upplevelse som om man tittar på dragracing.

– Ja, bilarna är ju lite motorstarkare i dragracing så klart, men jag kan lova turboknallar, och att det ryker och lever om och är minst lika roligt på en streetracingtävling, säger Thomas Lindkvist.

Mer läsning

Annons