Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för årets motorfest

/
  • Cruisingen lockar mycket folk, både bilister och publik. I sidospegeln syns Meka Wall som sitter i sin Pontiac Firebird -69.

Nu stundar den årliga cruisingen och bilträffen i Ljusdal. Motorklubben Road Runners står även i år för fiolerna och ser till att det blir drag på köpingen. Fast inte drag i den bemärkelse för fart, utan snarare för den folkfest som cruisingen kommit att bli.

Annons

På dagen blir det bilträff på Hembygdsgården med olika aktiviteter och livemusik med Hion Martell. Där ordnas det också en trampbilstävling med en 402 decimeters bana, och snabbast tid vinner. Som vanligt kommer en bil att koras till Peoples choice där publiken får välja vilken bil de tycker är snyggast och även så den fulaste bilen - råttsoffan, som tidigare hade benämningen pilsnerhäck. Road Runners kommer också att dela ut ett hederspris till den som motorklubben anser har finast bil.

På hembygdsgården kan barnen prova på att åka fyrhjuling eller delta i en tipsrunda och där arrangeras också den årliga motorsprängningen innan festen tar vid på köpingen.

Nytt för i år är att motorklubben ordnar drive-in med försäljning av korv och hamburgare vid Däckia för alla som tillbringar kvällen i bilen.

Mer läsning

Annons