Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dag med Dogge Doggelito som drag

/
  • Dagen inleddes med en föreläsning av författaren till boken
  • Artisten Dogge Doggelito fångade ungdomarnas uppmärksamhet. Han lockade till både skratt och allvar.

Dogge Doggelito var det stora dragplåstret när det på onsdagen hölls en temadag på ämnet likabehandling på Slottegymnasiet i Ljusdal.

Annons

Det var fullsatt i aulan när artisten Dogge Doggelito tog plats på scenen. I ett rasande tempo berättade den energiske rapparen om sitt liv, musiken och vägen till rapscenerna. Men när han sedan släppte ordet till publiken blev det trögare:

– Kom igen! Vakna! Ni måste attackera. Ljusdal – är ni här? utropade artisten.

Efter några trevande frågor om hur många låtar han skrivit (600–700), hur lång tid det tar att skriva dem (tre minuter till tre år) och hur många filmer han varit med i (tre, fyra stycken), kom det en och annan djupare fråga, som hur det var att sitta i fängelse.

– Det är inte så roligt, det är inget jag rekommenderar, svarade Dogge Doggelito på det.

Tidigare under dagen hade ämnen som rasism avhandlats vid olika workshops och en fråga som hörde samman med det ställdes också; "Vad tycker du om att Sverigedemokraterna har kommit in i riksdagen".

– Inte så mycket. Jag tror att det är ett sätt för Sverige att visa att de är missnöjda med politikerna som finns. Jag tror att det hade varit bättre att få de riktiga partierna att ta tag i de här frågorna tidigare. Nu blir de tvungna till det, och det är väl nånting bra som kommer av det här, svarade Dogge Doggelito.

Under temadagen deltog cirka 400 elever, niondeklassare och elever i årskurs ett på gymnasiet. Dagen var ett led i kommunens satsning på ungdomspolitik och ungas rätt till inflytande över samhällsutvecklingen.

Mer läsning

Annons