Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cupkvällen blev en folkfest

/

Strämningen var hög, hejaramsorna dånade och gul-gröna halsdukar vajade redan långt innan matchstart när world cup i bandy på onsdagskvällen kom hem till Ljusdal – även om det var bara för en kväll.

Annons

Läktarna fylldes och LBK:s och Bollnäs supporterskaror tävlade om vem som kunde höras mest, vifta bäst med flaggor... Det påminde definitivt om hur det var förr, när cupen bodde i Ljusdal.

Cupen föddes i Ljusdal och det är bara här det går att skapa en folkfest kring arrangemanget. Det var en allmän mening bland de som sökt sig till IP. Och för att bevisa det så artade också kvällen till att bli en riktig folkfest, med hög stämning, goda, glada miner och välfyllda läktare. Hela 3 047 åskådare gick in genom vändkorsen.

Redan innan matchstart var stämningen hög i centrum. LBK-fansen samlades i källarvalven på Statt för att sjunga upp sig och träna in i det sista på ramsorna som skulle egga hemmalaget, kvällens underdog, till stordåd.

På läktarna pågick kampen mellan klackarna, de gul-gröna LBK-fansen mot de orangea Flames från Bollnäs. Var och en slet för att överösta den andra med slagfärdiga hejaramsor. Att LBK låter bra trummades in taktfast, liksom att Bollnäs skulle vara det bästa laget.

Visst växte drömmen om att en gång få tillbaka cupen till Ljusdal. Onsdagskvällens återkomst var bara en försmak, ingen engångsföreställning. I Ljusdal är och förblir bandy en folkfest – åtminstone i cupform.

Mer läsning

Annons