Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Country Gospel med stänk av läsarsånger

/
  • Bernt Nylund med sin violin och bakom honom Mats Bäckström på trummor, Gösta Sverin, bas och Stig Bergerståhl samt Olle Backlund på dragspel.

Gruppen Messengers och dess konserter med Country Gospel drog mellan 50 och 60 åhörare till Los kyrka på lördag eftermiddag. I Färila kyrka samlades 70-tal vid söndagens musikgudstjänst på förmiddagen och till Ebeneserkyrkan i Ljusdal lockades lika många besökare på söndag kväll.

Annons

Andliga sånger, hämnade ur den tradition som countrymusiken bjuder, stod på repertoaren.

Tongivande i Messengers är Bernt Nylund från Föne i Färila, lokalt känd som populära Tisdagsgängets upphovsman och samtidigt en kvalificerad musiker med ett förflutet bland annat som violinist i Radiosymfonikerna.

Country Gospel blandades med Elvis Presley och så kallade läsarsånger, inte minst när församlingen bjöds att sjunga med i "Han är min sång och min glädje" och "Ovan där".

I gruppen Messengers (Budbärarna) ingår musikerna Anders Norström, gitarr och sång, Gösta Sverin, bas, Olle Backlund, dragspel, Stig Bergerståhl, dragspel och Mats Bäckström, trummor. Men mest hörs och syns Bernt Nylund, både som sångare, gitarrist och violinist.

Mer läsning

Annons