Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chefer som växer

/
  • Anna Norman, Lena Kavallin och Per Berglund – tre mellanchefer som är nöjda med sin utbildning i ledarskap, och inte minst med de kontakter de kan ta med sig till jobbet i vardagen.
  • Lena Kavallin, till höger, mötte sin chef på ITC, Ulrica Hansson, i mitten, under den avslutande utbildningsdagen.
  • För mellanchefen, som är mitt i verksamheten, gäller det att hitta balansen. På bilden från höger: Mikael Sagström, Stefan Jonsson, Tommy Flodberg och Isak Andersson från Svensk Media Docu AB.
  • Hur kommunicerar man? Jo, olika! Leif Klockare ledde den sista utbildningsdagen för mellanchefer från en rad tjänsteföretag.

Med bra chefer växer både personalen och företaget. Visst låter det rimligt, men hur ska det gå till?

Annons

Sammanlagt 44 chefer på tolv företag i Ljusdals tjänstesektor avslutade förra veckan åtta månaders kurs.

– Vi får inspiration att tänka utanför ramarna, utanför boxen, säger Lena Kavallin, som är en av deltagarna och jobbar som mellanchef på ICT.

Initiativet kom från början från Information Brokers, en ekonomisk förening som Ljusdals tjänsteföretag bildat för att kunna arbeta från en gemensam plattform.

Lotta Wallström, näringslivsutvecklare vid Närljus, har fungerat som samordnare för kursen.

– Har man inte bra ledare kan inte de här företagen växa, konstaterar hon.

Konsulterna Leif Klockare och Olle Fack har lett kursen, som kort sammanfattat lär ut konsten att leda sina medarbetare och att öka affärsfokus. Två delar som hänger ihop.

– Det gäller att ta sin ledarroll på allvar och få sina medarbetare framgångsrika. Det är grunden för hela programmet, kan man säga, säger Leif Klockare.

Som en av de stora behållningarna framhöll flera kursdeltagare kontaktnätet de fått med kollegor.

– Ofta är det ganska täta skott mellan företagen. Men vi inser att vi kan faktiskt prata och ha utbyte av varandra, utan att avslöja det som är företagshemligheter, säger Lena Kavallin.

Mer läsning

Annons