Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygglov klart – ny sorts självtvätt för bilar: "Vi ska kunna inviga den innan sommaren"

/
  • Till våren ska självtvätten Gowash byggas bredvid Bilprovningen i Ljusdal. Här visas den första anläggningen i Sundsvall.

Nu har det nya biltvättsföretaget Gowash fått bygglov bredvid Bilprovningen i Ljusdal. Bolaget planerar en kedja över Sverige och ska förutom i Ljusdal även bygga en biltvätt i Söderhamn till våren.

Annons

– Vi har beställt utrustning, så tidig vår är vi säkert i gång och jobbar med den anläggningen så att vi ska kunna inviga den innan sommaren, säger Stefan Ruda, ansvarig för projektledning och förvaltning på fastighetsbolaget Perium.

Läs också: Två självtvättar av bilar ska byggas nästa år

Det är Perium som har grundat Gowash och planerar att lansera en ny sorts självtvätt över hela Sverige. Den allra första anläggningen står redan på plats i Sundsvall.

– Det finns en anläggning i drift där. Vi öppnade den till Luciahelgen och det har varit väldigt lyckat. Så vi kommer raskt att jobba vidare med Ljusdal.

Läs också: Självtvätt av fordon – Ny Sverigekedja premiärbygger i Ljusdal

I Söderhamn beviljades företaget bygglov redan i oktober. När vädret gör det möjligt framåt våren kommer bygget av biltvättarna att starta, berättar Stefan Ruda.

– Det är Söderhamn och Ljusdal vi kommer förmodligen att jobba parallellt med. Så det är de två som ligger närmast i tid.

Biltvätten kommer att placeras bredvid Bilprovningen.

Läs också: Biltvätt på gatan förorenar

Mer läsning

Annons