Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygglov beviljat för Stadshotellets nya fasad – på ett villkor

/

Bygglovet är beviljat.
Planerna för Stadshotellets nya fasad har antagits i kommunens myndighetsnämnd.

Annons

Efter att sakta ha förfallit under många år är det nu nära att Stadshotellet får en uppfräschad fasad.

Efter att ha anmälts till kommunens plan- och byggenhet, ålades fastighetsägaren, Bård Andersson, att lämna in ett renoveringsförslag till myndighetsnämnden.

I veckan beviljades det, på ett villkor – att det svarta parti som planerats vid balkongerna som finns på södra fasadens västra del tas bort så att endast hörnmarkering och sockel förblir svarta.

– Vi har diskuterat det i nämnden, och tycker att det är okej med svarta hörn, men utan det svarta partiet vid balkongerna blir fasaden mer lik originalmålningen, säger Per Olov Persson (M), ordförande i myndighetsnämnden.

Under renoveringen av fasaden ska fastigheten tilläggsisoleras, fasadbeklädnaden kommer sedan bestå av keramiska plattor som förankras i byggnadens tegelstomme.

Fasaden kommer till största delen gå i en ljus färg, med aningen mörkare plattor som ska gå horisontellt längsmed fasaden.

Detaljer, så som hörn och socklar, blir svarta.

När bygget kan tänkas komma i gång är oklart i dagsläget, för det första måste bygglovet vinna laga kraft, vilket innebär att det finns möjlighet att överklaga beslutet fram till och med 20 september.

Innan något startbesked kan lämnas måste fastighetsägaren dessutom redovisa att de klarar av de tekniska delarna i bygget.

Mer läsning

Annons