Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bullkalas ger nya kontakter

/
  • Mostafa Touil och Malin Ängerå bjuder in till stor bullfest på Postplan i Ljusdal i kväll. Detta för att infödda Ljusdalsbor ska få träffa andra nationaliteter på ett naturligt sätt.

På onsdag kväll blir det stort bullkalas på Postplan i Ljusdal. Tanken är att Ljusdalsbor ska få träffa personer från andra länder över en fika för att knyta nya kontakter.

Annons

Världsbullens dag kallas den dag av mångfald som på onsdagen äger rum på Postplan i Ljusdal.

– Tanken är att genom bullen få människor att mötas. Därför bjuder vi in till det här kalaset, säger Malin Ängerå i Ljusdals socialdemokratiska förening.

Det är s-föreningen tillsammans med Vänskaps- och integrationsföreningen som arrangerar kalaset.

Mostafa Touil, som är projektledare för Vänskaps- och integrationsföreningens verksamhet, har försökt förklara för de 30-talet nationaliteter som finns i Ljusdal vad ett bullkalas är för något.

– Det är inte så lätt att förklara för en somalier som aldrig ätit en bulle. Visserligen står bullen i centrum men det är ändå inte det viktiga. Vi vill få folk att mötas och prata med varandra och då är det här ett lämpligt sätt. Får vi bara några stycken som träffas i kväll så har vi lyckats, säger Mostafa Touil.

– Vi pratat gärna om att vi är för mångfald men är dåliga på att knyta naturliga kontakter. I kväll vill vi gå från ord till handling, säger Malin Ängerå om Världsbullens dag.

Mer läsning

Annons