Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Briggen Gerda säljs - igen

I förra veckan blev det klart att Järvsöbördige Bengt-Olof Andersson och Ljusdalsbon Per Olov Erhardsson, båda bilhandlare, tar över briggen Gerda. Nu står det klart att de två nya ägarna jobbar för att sälja båten.

Annons

De båda bilhandlarna kommer att sälja Briggen Gerda. Tidigare berättade tidningen att de nya ägarnas syfte med Gerda var att på affärsmässiga grunder strukturera om verksamheten efter marknaden. Gerda skulle drivas på kommersiella villkor. Men trots att inte alla formaliteter med banken är klara har ägarna tagit emot ett flertal bud på Gerda. Hon kan komma att få en ny hemmahamn, i Finland.

– Vi har fått ett konkret bud från Finland på fartyget, berättar PO Erhardsson.

Förutom budet från Finland har det dykt upp intressenter både nationellt och internationellt.

– Det finns intressenter i bland annat Finland och Tyskland, men också inom rikets gränser, berättar Erhardsson.

De nya ägarna har efter köpet insett att fartyget är i ett allt för fallfärdigt skick för att de två ska ha råd att laga henne.

– Hon är helt enkelt för dyr i drift för oss, säger Erhardsson.

Att Gerda skulle bli kvar i sin nuvarande hemmahamn i Gävle finns det små hopp om.

– Vi har ju inte fått in några bud från någon i Gävle, och det är heller inte någon förutsättning för att vi ska sälja fartyget.

Ägarna har som mål att sälja fartyget till någon som vill göra henne segelbar.

– Det vore ju tråkigt om hon fick stå i hamnen, vi vill att den som köper ska segla med henne, säger Erhardsson. Men finns inga intressenter som vill fortsätta att segla henne säljs hon ändå.

– Men det är viktigt att veta att det inte är säkert att hon går till något av de bud som inkommit än så länge, påpekar Erhardsson.

Mer läsning

Annons