Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bostäder viktig fråga för S

/
  • Kommunalrådet Marit Holmstrand (S) vill se att det händer mer när det gäller bostäder under kommande mandatperiod.

Marit Holmstrand (S) har varit kommunalråd i en period som inneburit stora sparkrav.

Därför är det svårt att pressa henne på något vallöfte.

– Men bostadssituationen för både unga och gamla bör kommunen göra något åt, säger Marit.

Annons

Kommunalrådet, som fått förnyat förtroende av partivännerna, hoppas att valvinden ska räcka till omval och att S ännu en gång kan vara i ledande position.

Föga överraskande talar Marit Holmstrand varmt för Östernäsområdets utveckling med både hall och butiksdel samt att omlastningsterminalen för skogsråvaror flyttas till Bränta.

– Dessa frågor hör ihop och betyder mycket för kommunens utveckling, anser Marit Holmstrand.

Men kommunalrådet vill också framhålla att det bör hända något när det gäller bostäder under kommande mandatperiod.

– Vi ska fram med en ny bostadsförsörjningsplan 2011 och där vill jag gärna se en del nytt för såväl unga som gamla. När det gäller äldre borde trygghetsboende liknande Koppargården vara något. Vi måste också se över bostadssituationen för yngre medborgare.

En konkurrensduglig offentlig skola ser Marit Holmstrand som ett självklart S-krav. Hon är väl medveten om att det finns utmaningar i form av bland annat sviktande elevresultat.

– Desto viktigare är det att satsa ordentligt, inte minst när det gäller Slottegymnasiet som måste bli så attraktiv att eleverna väljer att stanna i den egna kommunen.

I olika sammanhang, inte minst när det gäller yngre medborgares behov, har en "snurrbuss" mellan Ljusdal, Järvsö och Färila framhållits.

– Vi vill inte lova något. Men visst bör denna bussförbindelse synas närmare för våra ungdomars skull men också för turismen, anser Marit Holmstrand.

Mer läsning

Annons