Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bokrean: "Årets fest efter julen"

/

Bokälskarnas stora högtid är här. På Ericssons bokhandel i Ljusdal var det full fart på onsdagen när årets bokrea drog i gång.

Annons

Det är efter lunchtid på Ericssons bokhandel i Ljusdal. På de många borden trängs allehanda boktravar. Människor går runt i butiken med famnarna fulla av böcker, på jakt efter ytterligare boktitlar att fynda.

– Bokrean är årets fest efter julen för bokhandeln. Efter mörka januari så kommer äntligen februari med bokrean, säger Eva Nordgren, ägare av Ericssons bokhandel.

Läs också: Ljusdalspojke hade laddat upp inför bokrean

Efter sju år med vikande bokförsäljning vände den totala bokförsäljningen uppåt igen under förra året. Och försäljningen under bokrean följde samma mönster och ökade med fem procent under 2015 jämfört med 2014.

Eva Nordgren har märkt av det ökade intresset av att köpa böcker under bokrean.

Läs också: Helahälsingland först på plats vid bokrean i Ljusdal

– Ja, vi märker att det har ökat. För några år sedan sa vi att det bara är stora böcker som säljs på rean, alltså faktaböcker, barnböcker och matböcker. Men nu märker vi att man också vill läsa romaner och deckare i inbundna upplagor, säger hon.

Vilka böcker eller författarskap tror du kommer gå bra på årets rea?

– Nobelpristagaren Svetlana Aleksijevitj har vi sålt mycket av. Deckare säljer alltid bra, där är det väldigt brett vilka böcker som går bra. Men i år har vi sålt mycket av David Lagercrantz, säger Eva Nordgren.

Mer läsning

Annons