Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blev av med allt på tåget

/
  • Berit Madsen stängde handväskan och lade den större väskan över innan hon gick några meter till toaletten på tåget mellan Järvsö och Bollnäs. Ändå blev handväskan länsad.

När Berit Madsen skulle ringa sina vänner upptäckte hon att handväskan var länsad på allt från plånbok och kalender till två mobiltelefoner. Någonstans mellan Järvsö och Bollnäs försvann hennes viktigaste ägodelar.

Annons

Det var i fredags som Berit Madsen, efter att ha firat nyår i Järvsö, klev på tåget för att bege sig söderut till vänner i Skultuna.

– Mellan Vallsta och Arbrå åt jag en clementin och blev kladdig om fingrarna. Jag skulle bara skölja av dem, men stängde ändå handväskan och la den i hörnet av sätet med en annan väska över innan jag gick på toaletten alldeles bakom mitt säte, berättar Berit.

En stund efter toalettbesöket skulle hon ringa sina vänner och upptäckte då att väskan länsats på telefoner och plånbok.

– Jag vill berätta det här för att människor ska få veta vad som kan hända. Jag har rest så mycket tåg och buss i min dag, men aldrig varit med om något liknande. Jag hade tur i oturen, jag fick så mycket hjälp både av tågvärdarna och av goda vänner, med på bara ett par minuter kan man mista så mycket.

Mer läsning

Annons