Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Bevakningen måste skärpas"

/
  • På Tällegatan gäller en halvtimmes parkeringstid, men det är inte ovanligt att bilister lämnar sina bilar där betydligt längre.– Det händer att bilar står översnöade här i en vecka, säger företagaren Gunilla Brink.

Felparkerade bilar som hindrar snöröjningen har länge varit ett bekymmer i Ljusdal, men på grund av den i stort sett obefintliga parkeringsbevakningen har problemet förblivit olöst. Nu har butiksägarna på Tällegatan vid Riotorget tröttnat och kräver att myndigheterna gör något åt saken.

Annons

– Vi tvingas ofta ut för att hjälpa kunder och patienter förbi höga snövallar. Snöröjarna kan inte få undan snön eftersom bilar står långtidsparkerade här, säger Gunilla Brink på Fothälsan.

Tillsammans med företagarna på Hartmans optik och Citysalongen, som också ligger längs Tällegatan vid Riotorget, uppmanar hon ansvariga myndigheter att ta tag i problemet med felparkerade bilar.

Gunilla Brink anser att bättre parkeringsövervakning skulle kunna lösa problemet. Som tidningen har berättat tidigare finns det planer på att införa en tuffare parkeringsövervakning.

– Vi har haft överläggningar men när vi kommer till ett beslut kan jag inte svara på i dag, säger Stig Olsson, bygg-, miljö- och räddningschef på kommunen.

Mer läsning

Annons