Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besvär över Viplan avvisas

/

Kommunen bör avvisa besvären över ny detaljplan för området kring Vi skola, enligt kommunstyrelsens allmänna utskott. Planen har tillkommit för att man vill förtäta området och ge plats för ny bebyggelse i två våningar.

Annons

Det är omkringboende som överklagat planen till länsstyrelsen, då man anser att en förtätning i området skulle ge försämrad utsikt för de boende i området. Ökad trafik i området skulle också ge ökade störningar.

I kommunens yttrande poängteras att en förtätning i området ger bra förutsättningar för en god tillgänglighet till bra service och ett minskat bilåkande. Byggandet av bostäder i området begränsas till två våningar och maximalt 100 kvadratmeter byggnadsarea och skall anpassas till omgivande bebyggelse. Utsikten från nuvarande bostäder och tillgången till grönområde bör inte försämras, enligt kommunens yttrande.

En detaljplan för fastigheten Hedsjö 9:1 med flera intill Hedsjön norr om Ramsjö bör antas enligt kommunstyrelsens allmänna utskott.

Däremot överlämnar kommunstyrelsens allmänna utskott förslaget till översiktsplan för kommunen till kommunstyrelsen utan att lämna eget förslag.

Mer läsning

Annons