Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beslutet om hyra av hallar rivs upp

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott vill att beslutet från maj om en kraftig höjning av friskolornas hyra av idrottshallar rivs upp. Till nästa au-sammanträde bjuds rektorerna in för att man gemensamt ska kunna diskutera frågan om hyrorna

Annons

Det var i maj som barn- och utbildningsnämnden, bun, beslutade att höja hyrorna för idrottshallar med upp till 600 procent för kommunens friskolor. För friskolan Vintergatan skulle det innebära en ökning med 200 000 kronor till 231 000 kronor per år för hyra av Giganten vid Stenhamreskolan.

Inför au-sammanträdet på tisdagen fanns ett förslag om att friskolorna skulle få betala en enhetshyra på 560 kronor per timme oavsett vilken av hallarna de hyr.

Föräldraföreningen vid friskolan Tallbacken hade i en skrivelse uttalat skarp kritik mot hyressättningen, som de fann orättvis och missgynnade friskolornas idrottsundervisning i jämförelse med de kommunala skolorna.

Beslutet blev nu att föreslå bun att riva upp beslutet från maj och att till sammanträdet den 15 september bjuda in rektorerna för att de ska få ge sin syn på hyressättningen.

Mer läsning

Annons