Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beslut nära Kvarndammen

Den 3 november kan det sista kapitlet i kommunens historia om Kvarndammen i Tallåsen inledas. Kommunens största parti Socialdemokraterna är inte längre kategoriskt motståndare till att Dimstone AB får köpa anläggningen och därmed planera för bioenergi och vattenkraft.

Annons

Dimstone vill bygga kraftverk i Kvarndammen, det som kommunens energibolag hade planer på när kommunen köpte anläggningen 2000 men sedan ändrade sig. Dessutom finns sedan en tid tillbaka planer på en bioenergianläggning för att kunna erbjuda Tallåsenborna ett alternativ till uppvärmning av bostäder.

Det har en längre tid funnits två politiska läger i frågan där kommunens två styrande partier Centern och Socialdemokraterna stått långt ifrån varandra. C-politikerna har talat för försäljning, S-kollegerna för utrivning av den provisoriska dammen.

Kommunalrådet Marit Holmstrand (S) bekräftar att hennes parti inte längre kategoriskt säger nej till en försäljning.

– Vi är lyhörda för nya fakta. Men då måste det vara klarlagt att det blir bra, att inte kommunen kan få några krav på sig i efterhand som den jurist som vi anlitar i sådana här frågor har varnat för, säger Marit Holmstrand.

Mer läsning

Annons