Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berusad förare åtalas efter krock

Dellbon var berusad när han krockade med bilen i Ljusdal i augusti. Nu åtalas han för grovt rattfylleri.

Annons

Trafikolyckan vid korsningen mellan Kyrksjönäsvägen och riksväg 84 väckte stor uppmärksamhet i Ljusdal. Det var vid 20.30-tiden på kvällen den 17 augusti som dellbon i 50-årsåldern körde in i bilen framför. Polisen larmades, men det dröjde nästan en timme innan den första patrullen var på plats.

Under tiden uppstod tumult och en hotfull stämning på olycksplatsen, där föraren i den bil som blivit påkörd kände sig hotad. Dessutom började en kvinna som åkte med dellbon att slå sönder den egna bilen.

Nu åtalas dellbon vid Hudiksvalls tingsrätt för grovt rattfylleri. Enligt åtalet hade han 2,24 promille alkohol i blodet vid tillfället. Han hade dessutom kört in i den andra bilen en gång tidigare under färden på Kyrksjönäsvägen, alltså strax före krocken vid korsningen.

Direkt efter kollisionen ska dellbon ha öppnat en burk öl och börjat dricka. Mannen har i förhör erkänt brott och sagt att han hade druckit en hel del vin den dagen. Han har uppgett att han har sökt hjälp för sitt alkoholberoende.

Framöver blir det en rättegång i Hudiksvalls tingsrätt om händelsen. Grovt rattfylleri är ett brott som kan ge upp till två års fängelse.

Mer läsning

Annons