Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bästa kundtjänsten finns i Ljusdal

/
  • Bästa apotekskundtjänsten finns i Ljusdal. Lena Kavallin, personalchef för ICT, får räkna med att rekrytera mer folk när verksamheten växer.

I februari startade Ljusdalsbaserade företaget ICT sitt kundtjänstarbete åt Kronans Droghandel.
Vid tidningen Markets årliga mätning i juni hade företaget Sveriges bästa apotekskundtjänst.

Annons

International Clinical Testing, som ICT står för, har haft en rivstart i Hantverkshuset i Ljusdal.

Från starten våren 2009 fram till i februari i år var det delägaren och vd:n Patrik Åvestrand och två sjuksköterskor som arbetade där.

Men så kom kundtjänstuppdraget åt Kronans Droghandel i och med att apoteksmonopolet försvann. På tre månader ökade personalstyrkan till 16 personer.

– Vi är stolta över en så fin utmärkelse att vara etta av apotekskundtjänsterna i landet och sjua i alla kategorier. Extra fint känns det att mätningarna gjordes i juni när vi var så gott som nystartade, säger Patrik Åvestrand.

ICT räknar med att kunna växa ytterligare även om det inte finns någon uttalad plan för hur många anställda företaget ska ha vid en viss tidpunkt.

– Vi vet att våra uppdragsgivare vill att vi ska ha kvälls- och helgöppet. Det innebär i sådana fall behov av utökning. Men vi tar det lugnt och ser hur vi löser de önskemål som uppstår, säger Patrik Åvestrand som i dag räknar in mellan 500 och 1 000 samtal per dag.

Mer läsning

Annons