Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Backatorp räddat - för nu

Omsorgsnämnden avvaktar med att besluta om gruppboendet Backatorp i Simanbo, Ljusdal, ska läggas ned eller inte för att se om det finns andra lösningar på besparingskravet inom handikappomsorgen.

Annons

Inför 2010 ska handikappomsorgen spara fem miljoner kronor för att komma tillrätta med kostnadsläget. Britt Inger Arfström Björk, avdelningschef för handikappomsorgen, har föreslagit till omsorgsnämnden att lägga ned gruppboendet Backatorp med endast två lägenheter vid årsskiftet och ersätta det med två satellitlägenheter på Juliusområdet. Nämndens arbetsutskott föreslog till nämnden att besluta enligt förslag.

Vid senaste nämndsammanträdet beslutade nämnden att skicka ärendet på återremiss till avdelningschefen. Nämnden vill ha ytterligare besparingsförslag och en åtgärdsplan vid en eventuell nedläggning av Backatorp.

– Vi vill se om det finns andra besparingsförslag i stället för att lägga ner. Kan vi spara in pengar någon annanstans? Det är en osäkerhet för de som bor där. Vi vill känna att vi har en bra lösning för de boendena innan vi lägger ner, säger Helena Brink, omsorgsnämndens ordförande (C).

Förlag och åtgärdsplan presenteras i oktober vid Omsorgsnämndens nästa sammanträde.

Mer läsning

Annons