Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Backade på Helens bil – smet från platsen

/
  • Medan Helen Holmstrand var inne på Ica i Järvsö och handlade backade någon på hennes bil och orsakade en rejäl buckla på vänster framskärm - och smet sedan från platsen.

Fler smiter från sitt ansvar i trafikolyckor i Gävleborgs län, visar nya siffror från polisen. Helen Holmstrands bil blev påbackad på Ica Järvsös parkering.

Annons

– Ett vittne sa att "någon körde på din bil", jag trodde först inte på det, men det var en rejäl buckla, säger hon.

Under 2012 skedde 269 smitningar i Gävleborgs län, vilket är 19 fler än året innan. Det ger ett snitt på fem smitningar i veckan.

Helen Holmstrand parkerade sin lilla Hyundai på parkeringen utanför Ica Järvsö och gick in för att handla. Bara fem minuter senare kom hon ut igen. Då hade någon packat på hennes bil, men smitit från platsen.

– Jag höll nästan på att få en hjärtinfarkt när jag ringde till polisen, för jag var så förbannad. Själv skulle jag aldrig smita, det finns inte i min värld, säger hon.

Vittnet hade påpassligt nog memorerat registreringsnumret på smitarens bil och dagen därpå ringde Helen Holmstrand upp ägaren till bilen.

– Personen hade inte ens märkt att hen backat på min bil, vilket lät konstigt. Men jag vet att hen är en väldigt stressad person som måste ha suttit i egna tankar och varit i sin egen lilla värld när det hände, säger Helen Holmstrand.

Föraren erbjöd sig att stå för reparationskostnaderna – men Helen Holmstrand tycker att det känns märkligt att kräva någon på pengar som själv inte minns något av olyckstillfället.

Men är det inte märkligt att den här personen inte märkte att han eller hon backade på din bil?

– Jo. Och personens dotter hade tydligen sagt "om du kört på något utan att märka det kanske du inte ska köra bil", säger Helen Holmstrand.

Mer läsning

Annons