Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalad erkänner narkotikabrott

På fredagen hölls rättegången mot den 36-åring från Stockholm som bland annat åtalats för att ha framställt drygt tre kilo cannabis i en by i Ljusdals kommun.

Annons

36-åringen erkände brottet och berättade inför rätten att den avancerade anläggningen för cannabisframställning från början var tänkt att användas för odling av ekologiska grönsaker.

Mannen har byggt om en lada på en fastighet som han äger tillsammans med sina föräldrar. I byggnaden fanns ett rum med 230 plantor och avancerad utrustning, bland annat med ett värme- och fläktsystem och en lösning för att samla in regnvatten.

Odlingen har pågått från maj till oktober i år och när mannen greps i Stockholm i mitten av oktober hade han marijuana både i sin lägenhet och i sin bil.

Enligt 36-åringen var den planerade totala produktionen på drygt två kilo färdig marijuana avsedd för eget bruk.

Åklagaren yrkade på minst två års fängelse och att mannen skulle stanna kvar i häktet. Försvaret vill ha straffet till nio månader och att den misstänkte skulle släppas på fri fot. Men när Hudiksvalls tingsrätt på fredagseftermiddagen meddelade sitt beslut fick mannen stanna kvar i häktet. Dom meddelas den 22 december.

Mer läsning

Annons