Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Asylsökande får skjuts från BB

Ljusdalsföretag erbjuder sjukhuspersonalen i Hudiksvall gratis bil och bensin så att de kan skjutsa hem nyförlösta asylsökande mammor och barn.

Annons

Sedan en lång tid tillbaka har personal på BB i Hudiksvall larmat om att asylsökande kvinnor utan pengar inte kommer hem ordentligt efter förlossningen, något som stod att läsa i LjP torsdagen den 8 december. När varken Migrationsverket eller socialtjänsten tar ansvar har personalen skramlat pengar till kvinnorna så att de kan ta sig hem med allmänna transportmedel. Och nu sträcker också Mabi Hyrbilar i Ljusdal-Hudiksvall som ägs och drivs av makarna Roger och Margaretha Frank i Ljusdal ut en hjälpande hand.

– Vi har ett avtal med landstinget där bland annat Hudiksvalls sjukhus hyr tjänstebilar av oss. De betalar för den tid som de används. Ibland är det halva dagar och då står de på eftermiddagen. Nu har vi bestämt att även när de inte är bokade utan bara står så flyttar vi inte dem utan då får personalen använda dem till att köra hem kvinnor med nyfödda barn och barn från barnavdelningen. Vi bjuder på bil och bränsle. Är jag i Hudiksvall och kan så kan jag också hjälpa till och köra, säger Margaretha Frank.

Mer läsning

Annons