Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Assie försvann till skogs

/
  • Janne Aldén med sex månader gamla Assie som var borta en hel natt i Björsjöskogarna och sonen Christian Aldén med Adina, som höll sig till sina hussar under helgens dramatik.

Det som skulle bli en skön bensträckarpaus förvandlades snart till en kamp mot klockan när sex månader gamla pointerhunden Assie sprang till skogs och försvann.
– Det finns ju varg och även järv där uppe. Man hinner tänka det värsta, säger hundägaren Janne Aldén.

Annons

Familjen Aldén från Älvkarleby har stuga i Härjedalen och brukar ofta stanna till i skogen vid Björsjö för en bensträckarpaus när de är på genomresa.

Men i lördags hände det som inte får hända. Unghunden, blott sex månader gamla Assie, drog i väg in i skogen och kom inte tillbaka.

Janne och hans son Christian Aldén lastade av skotern som de hade på ett släp bakom bilen och började med den leta efter en hunden. Efter ett tag blev de tvungna att åka in till Färila för att fylla bensin och fick på macken tips om att kontakta Gunnar Ottosson i Håvra. Sagt och gjort.

– Han engagerade sig direkt och sa att vi skulle komma dit på en kopp kaffe för att berätta hur det låg till, säger Janne Aldén.

Tillsammans gav de sig sedan ut i skogen igen för att leta men framåt småtimmarna gav de upp och åkte till Gunnar och hans hustru Gerd för att sova till det ljusnade.

På söndagsmorgonen bar det av till skogen igen, med nya krafter. Det var även fler närboende som engagerade sig i sökandet.

När gruppen kom tillbaka till platsen där Assie försvunnit byttes förtvivlan till glädje.

– Vi hade lämnat släpet och under där lagt hennes pläd som hon har i bilen. Vi hade också lagt en stor hög med Frolic, mat alltså, där. Och där låg hon nu. Maten hade hon ätit upp. Det var så härligt! säger Janne Aldén.

Mer läsning

Annons