Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arv och bankpengar ger nya tak i Järvsö

En före detta Järvsöbos testamente och Järvsö Sparbanks föreningsbidrag bidrar till att tre byggnader på hembygdsgårdsområdet i Järvsö får nya tak.

Annons

Järvsö Hembygdsförening behöver satsa 250 000 kronor för att lägga nya tak i gammal stil på själva hembygdsgården men också på ett härbre och en lada.

En före detta Järvsöbo i södra Sverige som avlidit har testamenterat 100 000 kronor till Järvsö Hembygdsförening som tack för en fin uppväxt. På måndagen fick föreningen dessutom 20 000 kronor när lokala kontorsstyrelsen för Järvsö Sparbank fördelade 95 000 kronor till "största möjliga samhällsnytta" i Ljusdals kommun.

Mest pengar fick dock Järvsörådet. Bankens 30 000 kronor ska gå till ommålning av stationshuset i Järvsö som rådet har tagit över.

Bygdegårdsföreningen Järvsöfolkan fick 20 000 kronor för diverse underhållsarbeten i den för bygden så viktiga samlingslokalen.

Korgstämman på Stenegård beviljades 5 000 kronor. Samma summa fick Sörvåga Intresseförening för att underhålla den lilla fina rastplatsen vid Myränge nära Järvsöbacken.

Färila IF/Korskrogens IK fick 5 000 kronor för Fotbollens dag 2 juli med bland annat TV-laget och dans. Tovåsens teaterförening fick samma belopp liksom Färilarådet för satsning på vandringsleder.

Mer läsning

Annons