Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arnald avslöjade nya deckarplaner

/
  • Jan Arnald fängslade publiken i Ljusdal genom att bland annat berätta om sin pseudonym Arne Dahl som lett till elva deckare.

Med boken Elva, som markerade att det var den elfte i raden av deckare, trodde nog många att författaren Jan Arnald skulle släppa sin A-grupp. Men i Ljusdal avslöjade mannen som skrivit under pseudonymen Arne Dahl att mer är på gång.

Annons

Jan Arnald berättade under tisdagens författarkväll i Ljusdal att han skrivit 300 sidor på en ny kriminalroman med anknytning till poliserna i A-gruppen.

– Boken kommer nog ut till hösten. Denna tolfte bok handlar inte om A-gruppen men några karaktärer finns med, sa Jan Arnald som därmed låtit Arne Dahl leva vidare.

Som deckarförfattaren Arne Dahl har Arnalds produktion översatts till 20 språk.

I Ljusdal fick publiken höra om en helt annan tid, om hur okänd Jan Arnald var före intåget i deckargenren.

– Jag minns hur glad jag blev efter debuten med Chiosmassakern när boken sålts i över 100 exemplar.

– Deckargenren kom jag in i när jag låg förkyld i mitten av 1990-talet. Jag prövade läsa Kafka men det gick inte med feber. Då greppade jag en bok på måfå i hyllan och det blev Henning Mankells Mördare utan ansikte. Jag upptäckte då att det går att skriva bra kriminalromaner men att det blir tjatigt med bara en huvudperson, sa Jan Arnald.

Mer läsning

Annons