Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets kulturstipendier och kulturdiplom

/

Årets kulturstipendiat, som i år delas mellan två personer, och kulturdiplomet delades ut under Afton på Ängratörn vid Vikstenstorpet.

Annons

Som vanligt under denna traditionsenliga afton delades årets kulturdiplom och kulturstipendiet ut. Kulturdiplomet fick Evert Åsberg motta. Kulturstipendiet, eller Kulturstipendierna som det faktiskt blir i år då två personer får dela på det, delades ut av kommunalrådet Marit Holmstrand (S).

På plats fanns Evelina Envall, hälsingegården Bommars i Letsbo, för att ta emot sin del av stipendiet och den andra delen tilldelades Mustafa Touil, Vänskaps och integrationsföreningen. Han själv kunde inte närvara men hans fru Anna fanns på plats och tog emot det i stället för honom.

Evelina som valts för den affärsverksamhet hon utvecklat vid hälsingegården Bommars i Letsbo och som enligt motivering är sprudlande inspirationskälla för alla som arbetar för en hållbar utveckling i Ljusdals kommun. Mustafa Touil blev årets kulturstipendiat för hans arbete med Vänskaps och integrationsföreningen där han möjliggör mångkulturella möten och bidrar till integration samt att kulturlivet förbättras.

Mer läsning

Annons