Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arena viktig bit i framtidsbilden

/
  • Täckelsen faller. Centrumledaren Evelina Envall visar nya logotypen för Ljusdal i Centrum.

Tanken på evenemangsarena i Ljusdal lever även om det har varit tyst en tid.

Annons

När Ljusdal i Centrum släppte sitt framtidsscenario på tisdagen var arenan och Östernäs en viktig bit av en helhet där även centrum med Postplan och Gamla sta'n ingår.

Den som hade väntat sig en väldigt konkret presentation av hur framtidens Ljusdal kan komma att se ut blev kanske besviken. Men det är ett led i strategiskt tänkande att inte låsa sig vid dellösningar i det här läget.

– Ofta går man in direkt på operativa lösningar. Men här handlar det om strategi, att styrelsen för Ljusdal i Centrum går före och försöker förändra strukturer och öppna upp sammanslutningar för att sedan komma fram till lösningar som gynnar alla, säger Kee Bergman, som bor både i Järvsö och USA och är anlitad som marknadsstrateg för Ljusdal i Centrum.

Evenemangsarenan på Östernäs, ett projekt som lades på is i vintras när kommunen inte var beredd att hyra in sig till det begärda priset, finns med i framtidsscenariot tillsammans med handel, sport och fritid på nämnda område.

– En av utgångspunkterna för hela framtidsscenariot för Ljusdals centrum har varit detaljplanerna för Östernäsområdet, säger centrumledaren Evelina Envall.

Men några detaljer bjuds det annars inte på i det här läget. Det talas vidare om centrum med Postplan som det inbjudande shoppingalternativen med små caféer och restauranger. Gamla sta'n i Ljusdal framhålls som en kreativ miljö för bland annat det lokala kulturlivet.

– Är Postplan för högklackade skor ser vi Östernäs som ett område för gympadojor och Gamla sta'n för barfota, säger Evelina Envall när hon målar upp en bild över känslan för framtidens centrum.

Mer läsning

Annons