Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetslösheten i Ljusdal ökar

Arbetslösheten fortsätter att breda ut sig i Ljusdal. Den 31 mars gick 656 personer helt utan jobb vilket är 56,2 procent mer än ett halvår tidigare då den globala ekonomiska krisen ännu inte slagit igenom. Men arbetsförmedlingen talar ändå om ljusglimtar.

Annons

– Tjänstesektorn fortsätter i princip som vanligt och en del företag där talar om sitt bästa år hittills. Vi har dessutom på sistone fått rekryteringsuppdrag som gäller både skogsarbete och byggjobb vilket är glädjande, säger Mikael Ohlsson, chef för arbetsförmedlingen i Ljusdal.

Den 31 mars var 656 invånare i Ljusdals kommun helt utan arbete vilket var 202 fler än vid samma tidpunkt för ett år sedan. Slår man samman arbetslösa med sökande i program med aktivitetsstöd var dessa 980 till antalet vid det senaste månadsskiftet vilket är 316 fler än samma datum 2008.

Läget har hela tiden förvärrats med allt fler öppet arbetslösa och arbetssökande i program med aktivitetsstöd. Och ännu har inte de beslutade nerläggningarna av Färilasågen och Kährs golvfabrik i Ljusdal genomförts. Där finns flertalet av de 218 varsel om uppsägning som ligger inne oss arbetsförmedlingen i Ljusdal

.

 

 

 

 

Mer läsning

Annons