Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetslösa Järvsöbor får lokal coachning

/
  • Järvsörådets Jakob Silén gläds över stödet från de lokala arbetsgivarna, vilket ger goda möjligheter för praktik och anställning för de som deltar i coaching-projektet, som Janet Loodin, till vänster, som coachas av Birgitta Esbjörnsson.

Järvsörådet tar sitt ansvar för näringslivet i bygden. När lågkonjunkturen slagit till och alltfler blir utan arbete har rådet engagerat fyra coacher som ska ge hjälp och stöd åt bygdens arbetslösa att komma tillbaka till arbetsmarknaden.

Annons

Janet Loodin är en av de arbetslösa som nu får träffa en coach.

– Därför är det skönt för mig att ha en coach att prata med och få hjälp att leta upp kontakter så att jag kan få en chans till jobb, säger Janet Loodin.

Hon coachas av Birgitta Esbjörnsson, som har många års erfarenhet av rekryteringsarbete inom näringslivet.

– Det är viktigt att de kan få någon att prata med och som kan lotsa dem vidare så att de får en chans att utveckla sina idéer, säger hon.

Att projektet, som nu pågått i tre månader, verkligen bär frukt kan Jakob Silén i Järvsörådet intyga.

– En sådan här insats ger jobb. Företagarna i Järvsö är också positivt inställda och det finns goda möjligheter till praktik och på sikt en anställning, säger han.

I dag får ett 30-tal arbetslösa i Järvsötrakten hjälp och stöd av coacherna via Järvsörådet.

Ett annat projekt som pågår inom Järvsörådet riktar sig till långtidsarbetslösa, personer som varit utstämplade från a-kassan och därefter varit fortsatt arbetslösa i minst 450 dagar. I dag kan man erbjuda tio platser.

– Verksamheten förändras ständigt beroende på vilka som medverkar. Hit får man komma med sina idéer, som man kanske inte fått testade på annat håll tidigare, och som man här kan få en chans att förverkliga och vidareutveckla, säger Sune Frost, som ansvarar för projektet inom Järvsörådet.

Mer läsning

Annons