Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är det parmaskinka på tallriken?

/
  • Parmaskinka. Ska vara tillverkad i den italienska regionen Parma och vara märkt
  • Livsmedelsinspektör Armin Fattah ska under det här året besöka restauranger, pizzerior och gatukök i Ljusdals kommun för att kontrollera att det verkligen serveras det som står på menyn.

Miljökontoret granskar restaurangbranschen för att se om det är äkta vara det som står på matsedeln.

Annons

På menyn står det parmaskinka men är det verkligen parmaskinka på tallriken?

Miljökontoret i Ljusdal ska granska restauranger, pizzerior och gatukök under året för att se så menyn överensstämmer med verkligheten.

– Folk blir allt mer medvetna och intresserade av innehållet i maten. Då ska gästerna känna sig trygga och säkra på att företagen serverar det som står på menyn, säger livsmedelsinspektör Armin Fattah.

Den här typen av granskning har tidigare inte gjorts i Ljusdals men väl i ett antal andra kommuner. Resultaten är i vissa fall skrämmande. I Södertörn undersöktes 24 restauranger med parmaskinka på menyn. 22 av dessa, eller 92 procent, var felaktiga. Betydligt bättre brukar resultaten vara för oxfilé och fläskfilé.

Läs mer om projektet i torsdagens nummer av Ljusdals-Posten.

Mer läsning

Annons