Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen är semlan här!

/

I onsdags på Knut-dagen sa vi farväl till julen. I går fredag var turen kommen att fira Tulpanens dag och välkomnandet av våren. Men med rådande kyla låter vi oss smörjas med årets första semla. Redan i måndags såldes den första semlan över disk.

Annons

Knappt har det sista av julmaten kommit av borden förrän vi börjar smörja kråsen igen. Vid anrika Konditori Finess i Ljusdal kunde de första semlorna säljas över disk på måndagsmorgonen. Christer Sundström och hans glada bagare har definitivt rent mjöl i påsen. 120 semlor första dagen är nu uppe i 200 per dag. Och innan det är över ska man ha nått fjolårstoppen - med drygt 2 000 på självaste fettisdagen den 16 februari.

Den där goa vetebullen med mandelmassa, grädde och lite pudersocker på toppen - den smälter i munnen. Antingen den avnjuts till en kopp fika eller i en djuptallrik med varm mjölk, det som vi kallar hetvägg.

För den som vill kan det nu bli en semla om dagen. Eller som de traditionella - var sak har sin tid - så även semlan.

Mer läsning

Annons