Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu ett chefsavhopp drabbar Ljusdal – förvaltning helt utan chef

/
  • Nu lämnar även biträdande utbildningschefen Lisa Sjöström Wallin sin post på förvaltningen.

Chefsavhoppen från Ljusdals kommun fortsätter. Nu lämnar även biträdande utbildningschefen Lisa Sjöström Wallin sin post – åtminstone tillfälligt.

Annons

Det var i slutet av augusti som utbildningsförvaltningens chef Lena Tönners Ångman meddelade att hon hade sagt upp sig för att i stället börja arbeta som rektor på ett privat utbildningsföretag i Gävle.

Läs också: Ännu ett avhopp drabbar Ljusdal – mister toppchef

Två dagar senare tillkännagav samhällsutvecklingschefen att han lämnade sitt uppdrag.

Läs också: Den senaste avhoppade chefen: "Jag befarar att det kommer fler"

Den händelse som inledde chefsavhoppen i kommunen var den offentliga avsättningen av socialchefen Marita Wikström i början av augusti. Strax efter detta sade den nya verksamhetschefen på individ- och familjeomsorgen ifrån sig sitt uppdrag.

Nu kommer nästa avhopp. Biträdande utbildningschefen chefen Lisa Sjöström Wallin har tagit tjänstledigt från utbildningsförvaltningen.

Vi har inte kunnat nå Lisa Sjöström Wallin för en kommentar, men kommunens informationschef Pär Jonsson berättar att hon har begärt sex månaders tjänstledighet till att börja med.

– Lisa har haft forskaruppdrag åt Uppsala universitet tidigare. Nu ska hon få en form av samordnarroll på Rucx, att samordna mellan kommunerna och region Gävleborg inom utbildningssektorn.

Det handlar enligt Pär Jonsson inte om någon flykt från kommunen och utbildningsförvaltningen.

– Hon trivs jättebra, men hon tycker att det här passar henne och att det känns lockande.

Enligt kommunalrådet Lasse Molin finns det funderingar kring hur situationen i utbildningsförvaltningen ska hanteras.

– Men det inget jag kan gå in och kommentera ytterligare nu, eftersom samtal pågår där. Vi får vänta på att det kommer ett förslag på en tillförordnad utbildningschef och sedan har rekryteringsprocessen startat när det gäller utbildningschef.

Läs också: Efter sparken av socialchefen – ännu en chefstillsättning misslyckas

Har du någon kommentar till chefsflykten som pågår i Ljusdal?

– Jag påstår fortfarande att det inte är en chefsflykt. Jag tycker fortfarande att det är timingen som är besvärligt, att vi har fått en rörlighet bland chefer. Samtidigt pågår det ett arbete med rekryteringar. Det som är väsentligt i den här situationen är att verksamheterna kan fortsätta och att kvaliteten kan upprätthållas.

Utbildningsförvaltningens chef Lena Tönners har bara några få veckor kvar på sin post och känner sig oroad över situationen på förvaltningen.

– Vi har en jättefin och bra förvaltning med duktiga medarbetare. Men det är klart att det blir oroligt när först en chef ska sluta och sedan en till.

Mer läsning

Annons