Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu en rondell i Ljusdal

Cirkulationsplatser, eller rondeller som de kallas, är på ropet i Ljusdal i år. Nu är ännu en på gång.

Annons

Den så kallade Kläppakorsningen får cirkulationsplats sannolikt under nästa år. I den nya trafiklösningen med planskild järnvägskorsning på Smedgatan finns ännu en rondell med i planeringen vad gäller infarten mot nya Östernäs. Likaså är en detaljplan på gång för att få till en cirkulationsplats där Kyrksjönäsvägen korsar riksväg 83/84 nära älvbron i Ljusdal.

Men det är inte nog med detta. Samhällsutvecklingsförvaltningens chef Stig Olson och plan- och byggchefen vill att kommunstyrelsens samhällsutvecklingsutskott ger uppdrag om att upprätta förslag till detaljplan för en cirkulationsplats i korsningen Bjuråkersvägen-Hotellgatan.

En cirkulationsplats i korsningen skulle ge lägre hastighet på Bjuråkersvägen och underlätta in- och utfart från sekundärvägen Hotellgatan. Dessutom förbättras trafiksäkerheten för korsande gångtrafikanter, skriver de båda cheferna.

Parkering är också syftet med planen eftersom den öppna ytan i närheten används som parkering. I gällande detaljplan från 1999 är den ytan planlagd för bostads-, handels- och kontorsändamål.

Mer läsning

Annons