Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu en Östernäsbyggnad rivs

/
  • Mellan fjärrvärmeverket och Kährs ska den provisoriska mätstationen för virkestransporter ligga i väntan på en ny virkesterminal. Den gamla mätstationen på Östernäs ska rivas.

Fyra nya moduler ska ersätta virkesmätningsstationen på Östernäs i Ljusdal. När det sker i december kan nuvarande bygge rivas och ge plats åt planerade nybyggen.

Annons

Samhällsbyggnadschefen K-G Wikander har nyligen fått bygglov för modulerna som ska uppföras på den del av Östernäsområdet som ligger närmast Kährs golvfabrik.

– Modulerna ska användas i några år tills det finns en ny plats för virkesomlastning som ska ersätta den som ligger mellan Östernäs och järnvägen, säger K-G Wikander.

Marken på det nya tillfälliga virkesmätningsområdet har anpassats så att hyrmodulerna snart kan vara på plats. K-G Wikander räknar med att de ska tas i bruk december.

Tanken är att det inom kort i övrigt endast ska vara det stora plåtskjulet och värmepannan kvar på Östernäs.

– Vi har rivningslov även för plåtskjulet. Men eftersom de som arbetar för bandy- och evenemangshall har plåtskjulet med i något av alternativen får det vara kvar så länge, säger K-G Wikander.

 

 

Mer läsning

Annons