Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anklagar polis för misshandel

/

Ljusdalsbördige Mikael Knapp, 24, uppger att han under natten mot söndag blev utsatt för grov misshandel, av polisen i Ljusdal.

Annons

Mikaels kväll började lugnt och trevligt. En mindre firmafest med taxibolaget han jobbar extra åt i Ljusdal ledde till att Mikael och hans chef fortsatte kvällen på nattklubben Stadt i centrala Ljusdal.

När han stod vid baren kom det fram två säkerhetsvakter och hävdade att Mikael inte hade betalat för sig och att han därmed måste lämna klubben. En av dem berättar att Mikael gjorde motstånd och att det ledde till en mindre konflikt.

Mikael sa att han ville anmäla vakten som ska ha kallat honom pundarjävel.

– Det är ju förtal, så jag ville prata med min advokat för att upplysa honom om händelsen, förklarar Mikael.

Mikael sitter vid ett bord med sin chef när polisen kommer in på nattklubben.

– Allt jag ville var att avsluta mobilsamtalet, jag var precis på väg att säga hejdå.

Men de två polismännen går inte med på Mikaels förfrågan. Mikaels chef som sitter med Mikael vid bordet får nu bevittna hur polisen med våld försöker få upp Mikael ur stolen.

En av vakterna berättar att Mikael vägrade lämna klubben även när polisen kom.

– Jag såg honom aldrig slå någon, men han gjorde motstånd och det slutade med att polisen blev tvungna att oskadliggöra honom med pepparsprej.

Mikael, som inte ser något på grund av pepparsprejen, leds ut till en polisbil och åker med de båda polismännen till polisstationen i Ljusdal.

– När vi kom fram till stationen drog poliserna in mig i en cell, berättar Mikael som knappt förstod vad som hände.

– En av männen ropar "nu ska den feta jäveln få" och börjar sparka mig mot magen och bröstkorgen, den andra mannen skrattar bara och jag känner att han börjar slå mig med en batong, säger Mikael och visar blåmärken på överarm och lår..

Ljusdalspolisen bekräftar att en anmälan är gjord mot poliserna, men kan inte lämna ut ytterligare uppgifter om händelsen.

Mer läsning

Annons