Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ängerå föreslås ta timeout

Utbildningsnämndens ordförande, Malin Ängerå (S), bör fundera på att ta en timeout. Det tycker nämndens vice ordförande Mia Sparrow (FP), som framförde förslaget vid ett utskottssammanträde på måndagen.

Annons

Vid utbildningsnämndens arbetsutskotts sammanträde diskuterades bland annat mediala utspel och referat från nämndens verksamhet. Det var i det sammanhanget som Mia Sparrow kom med sitt förslag, sedan hon ifrågasatt Malin Ängerås mediala beteende.

– Malin Ängerå har i media kommenterat och utvecklat sina idéer om nämndens arbete, något som borde ha diskuterats och lösts internt, säger Mia Sparrow.

– Det gäller dels om det som blottats på Facebook, dels om nämndens interna arbete, där rollerna flutit ihop. Sättet hon uttryckt sig på har varit oacceptabelt.

– Jag ska fundera, svarar Malin Ängerå, i en kort kommentar till Mia Sparrows utspel i arbetsutskottet.

Hon säger också att hennes grundregel är att svara när representanter för papperstidning, nättidning, radio eller tv ringer upp och begär kommentarer.

– Ingen ska kunna säga att jag håller mig undan eller gör mig otillgänglig för media. Kan jag inte nås direkt så ringer jag upp, säger Malin Ängerå.

Mer läsning

Annons