Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Amfetamin beslagtogs i Ljusdal

(UPPDATERAD 16.05) Två män, hemmahörande utanför landskapet, fördes på torsdagsförmiddagen till polisstationen i Ljusdal för kroppsbesiktning.

I bilen där männen färdades hittade polisen narkotika.

Annons


Bilen hade hamnat i diket vid riksväg 84 i höjd med Gryttjesbo på torsdagsmorgonen och därför fångade den polisens uppmärksamhet.

De två män som färdats i bilen visade tydliga tecken på att vara påverkade av narkotika och polisen begärde därför att få göra en husrannsakan i bilen.

Båda männen, som är i 60- respektive 40-årsåldern, är kända av polisen sedan tidigare. Båda är hemmahörande utanför länet men den äldre mannen har vistats i Ljusdal tidigare.

Det var först oklart vem som kört fordonet men vittnesuppgifter säger att det är den yngre mannen, som saknar körkort, som kört bilen. Han misstänks nu för olovlig körning.

Vid husrannsakan i bilen hittade polisen misstänkt narkotika.

- Den är nu skickad på analys för att vi säkert ska veta vad det är, säger Lars Bergquist, förundersökningsledare vid Ljusdalspolisen.

Männen fördes till polisstationen i Ljusdal för kroppsbesiktning och bilen till en verkstad. Efter förhör under onsdagen släpptes de båda männen. Misstankarna mot dem om olovlig körning och narkotikabrott kvarstår men är av den karaktären att något frihetsberövande inte blev aktuellt. När polisen fått svar på analysen blir det åklagare som avgör om åtal ska väckas.

Mer läsning

Annons