Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ambassadör tar över på Slotte

Sveriges ambassadör i Afghanistan, Svante Kilander från Forsa, blir ny gymnasie- och vuxenutbildningschef i Ljusdals kommun. Han tillträder den 15 juli.

Annons

Detta blev klart på torsdagen, enligt kommunens utbildningschef Stefan Meuller som informerat övriga skolledare om tillsättningen.

– Svante Kilander är en person som kan se till att Slottegymnasiet och Utvecklingscentrum behåller det man är bra på och sedan ökar attraktionskraften, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Malin Ängerå (S).

– Men jag vill i det här läget inte gå ut med något konkret innan jag har samtalat med rektorerna på Slottegymnasiet som är mycket kompetenta, säger Svante Kilander i telefon från Kabul där han slutar 10 juni.

Svante Kilander är Sveriges ambassadör i Kabul, Afghanistan, sedan 2008. Åren 2001–2006 var han ambassadör i Bukarest, Rumänien, och han har även haft uppdrag i andra länder som Kina.

– Jag var inbjuden för att hålla föredrag på Slottegymnasiet 2008 och tyckte mycket om hela atmosfären där. Då visste jag inte att jag skulle få den här möjligheten. Men var sak har sin tid, säger Svante Kilander.

Mer läsning

Annons