Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Almanackssläpp med bildvisning

/
  • Numera är almanackssläppet en fest. Kristina Forsberg, Gunnar Larsson och Stig Andersson hjälptes åt att berätta om almanacksbilderna, som visades i storformat. I bakgrunden syns fotograf Erik Konrad Perssons fina julbild från 1950-talet.

I 2010 års Jarse-almanacka handlar mycket om fritidssysselsättningar, som dans, skidåkning, skolresor, film och teater. På tisdag kväll hölls almanackssläpp på Stenegård.

Annons

2010 års almanacka är den tolfte i ordningen. Omslagsbilden är en färgbild över Järvsös genomfartsgata en jul på 1950-talet.

1998 började Järvsö hembygdsförening planera för att ge ut en almanacka med bilder från hembygden. Drivande var dåvarande ordförande Lars Hansson. Och lagom till julmarknaden 1999 gavs den första almanackan ut.

Kärntruppen i redaktionen då var densamma som nu: Kristina Forsberg, Gunnar Larsson och Stig Andersson.

Runt 50 personer kom till almanackssläppet på Stenegård. Långt ifrån alla förstod vad Gunnar sa när han läste texterna till bilderna, som visades i storformat, på jarsemål.

Fotona i nästa års almanacka spänner över åren från början av 1900-talet till 1984. Och alla människor på bilderna är identifierade med namn.

Det ska vara en blandning av gammalt och nyare. I bilderna från 1970- och 1980-talen kan folk känna igen sig, konstaterade Kristina Forsberg.

Mer läsning

Annons